Kelebihan refinance pinjaman perumahan

12 07 2009

Sumber:www.pinjaman-online.com/pinjaman-perumahan.html

Jimat beribu-ribu ringgit

Apabila kita dapat pinjaman baru yang berinterest rendah untuk refinance rumah, anda boleh berjimat sehingga 50% daripada pembayaran pinjaman perumahan!

Pinjaman tunai dengan opsyen cash out

Anda layak dapat pinjaman tunai sekiranya nilai rumah anda melebihi baki pinjaman yang tinggal.

Mengurangkan risiko faedah yang turun naik

Anda boleh tukar daripada pinjaman konvensional flexible interest (yang interestnya turun naik) kepada fixed interest rate atau pinjaman perumahan islamik. Sekiranya interest sekarang rendah, anda boleh guna cara ini untuk menikmati kadar faedah rendah untuk seluruh tempoh pinjaman.

Mengurangkan tempoh pinjaman

Penjimatan daripada refinance (dengan kadar interest yang lebih rendah), boleh digunakan untuk mengurangkan tempoh pinjaman sekiranya anda tidak ingin mengurangkan ansuran bulanan

Menyatukan semua pinjaman anda (consolidation)

Anda boleh menggunakan wang tunai daripada cash out untuk settle pinjaman lain seperti pinjaman kereta, pinjaman bank dan koperasi, hutang kad kredit dan sebagainya. Jadi anda hanya perlu bayar pinjaman perumahan sahaja setiap bulan.


Actions

Information

One response

14 03 2011
G-Soulrich

SalamTahukah anda yang anda mampu mengurangkan interest rumah anda hanya dengan menggunakan transactional loan?Kelebihan transactional loan..- Mampu mengurangkan interest sehingga 40-70%- Memendekkan tempoh pembayaran dari 30 tahun ke 13-16 tahun sahaja. Bergantung kepada teknik yang digunakan (terdapat 3 teknik, akan diterangkan semasa presentation)- Menambah savings anda- Mampu memiliki rumah kedua atau ketiga- Mampu membuat renovation rumahcontoh TL: keseluruhan loan kena bayar RM200k, tp dgn transactional loan ini. Peminjam cuma perlu bayar RM120K sahaja, juga dapat memendekkan jangkamasa pinjaman.contoh: sepatutnya loan sampai 30 tahun jadi 16 tahun sahaja.Ini bukan gimik. Sebenarnya semua bank pun ada plan ini, cuma sebelum ini plan ini hanya sesuai utk golongan berpendapatan tinggi sahaja. Sebabnya untuk guna loan ini, peminjam perlu membayar beberapa % dari pokok. selain tu ada banyak charge2 lain dikenakan. Cuma transactional loan ini sahaja yg tiada mengenakan sebarang kos dan memang dibuat untuk golongan pendapatan sederhana.Siapa yg patut ambil peluang ni?1) ANDA YG MMG ADA LOAN RUMAH. Transfer je loan anda ke transactional loan, tiada bayaran dikenakan.2) ANDA YG BARU NAK BUAT LOAN RUMAH.Berminat? Sediakan dokumen seperti:- IC fotostat- payslip 3 bulan- Bank statement 3 bulan- surat pengesahan jawatan- SNP (sekiranya ingin refinance rumah)- Bil air/elektrik- copy buku bank..- epf statement/ea form- housing loan latest statement (sekiranya ingin refinance)Qasha – 0193695600pergem11@yahoo.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: