Combo Teknik 11 & Teknik 8 – Wealth Creation Wonders With Loan ASB

12 11 2015

Source:http://kentzigebruang.blogspot.my/2015/07/combo-teknik-11-teknik-8-wealth.html

13k Jadi 178k Or Even More
======================
Mari saya tunjukkan bagaimana gandakan duit anda dgn Teknik 11.

Pembuktian modal thn pertama 12,953.68 berganda jadi 178k-374k selepas 10thn.

Sy dh tunjukkan kira2 ROI 40% (thn pertama) hingga ROI 54% (thn ke10) per year dlm blog sy sblm ni kan?

Jom kira dgn minimum 40% selama 10thn. Read the rest of this entry »





ASB 2013

25 12 2013

 

20-dec-ASB-dividen

 

1

 

Source: http://ahmadhumaizi.com/pelaburan/pengumuman-bonus-asb-2013/





Teknik 7 – REMPIT ASB

18 06 2012

TEKNIK 7. Personal Loan vs Loan ASB

Saya ingin mohon maaf, disebabkan ramai yang bertanyakan teknik ini maka saya tulis dalam keadaan URGENT..Dan harap maaf sekiranya ada kesalahan bahasa dan pengiraan. Saya tak kisah jika anda menjadi editor saya. Selamat membaca.

Sebelum saya membicarakan teknik ini,anda seharusnya faham Loan P.L dan Loan Kereta adalah pengiraan dia berbeza. Kerana interest dia kira lumpsum ke atas tempoh pembiayaan kita. Maknanya jika anda berhutang 9 tahun maka interest x 9 tahun…BUKAN KEATAS BAKI LOAN.. So amatlah rugi dan tidak berbaloi dengan hutang hutang ini. Walaubagaimanapun, kebanyakan institusi kewangan member diskaun seperti 20% keatas baki/interest pinjaman or sebagainya. Namum saya tidak arif tentang pengiraan ini. Anda boleh dapatkan figure tersebut di internet or dengan advise bank.

Walaupun P.L dan Car Loan ditetapkan sedemikian oleh BNM. Kita ada beberapa cara untuk memanipulasikannya. Antaranya :

1)PL – 15,500 vs ASB LOAN 200K(1162) hanya bayar RM0 ringgit jer sebulan(5 tahun) Read the rest of this entry »





Teknik 6 – REMPIT ASB

18 06 2012

TEKNIK 6. ASB FINACING vs HOUSE REFINANCE(RENTAL PROPERTY)
Refinance rumah dlm 70k
Interest rate -1.8% dari 6.3% = 4.5%
Tenure 20thn rm443

Melalui duit refinance rumah ini kita boleh earn 4k insyallah setiap tahun
Cara dia kena ada komitment tiap bulan bulan lah.

1)Refinance rumah 70k – monthly 443
2)Buat easyRHB asb 100k – monthly+insyurans 473
Read the rest of this entry »





Teknik 5 -REMPIT ASB

18 06 2012

Teknik 5. Asb financing to buy car/goods

Teknik ini diguna pakai sebagai batu loncatan untuk kita memiliki sesuatu barang seperti Kereta.
Kita bahagi kepada dua jenis.

1)ASB Financing certain period and make a payment cash to desire vehicle.

Item ini lebih menggunakan pendekatan teknik 1, teknik 3, dan teknik 4,
Maksudnya apabila sampai tempoh 2 tahun or 3 tahun kita terminate loan ASB kita akan dapat cash dan buat payment cash kepada kereta idaman kita..So anda membeli kereta cash lah,,anda dapat slashkan monthly komitment kepada mesin yang suatu hari nanti akan rosak dan tidak bernilai..
Details anda boleh refer teknik 1, 3, 4…

2)ASB LOAN vs CAR FINANCING. Read the rest of this entry »





Teknik 4 -REMPIT ASB

18 06 2012
Teknik 4. Suami & isteri (every year get pay back)

OK teknik ini adalah lanjutan Teknik 3.
Cuma kita mengaturkan masa supaya every year you get bonus/dividen.

Teknik ini sama macam teknik 3, cuma bezanya kerjasama antara Suami dan Isteri.
So simulasi/pengiraan adalah sama seperti di-atas,hasil atau pun rumusan dia adalah..
Suami start loan 2009
Isteri start loan 2010 Read the rest of this entry »





Teknik REMPIT ASB

17 06 2012

Assalamualaikum wbh,,
Maaf disebabkan masa yang agak mencemburi saya x sempat buat kira kira details mengenai pertanyaan saudara mohd80.

Refer pada gambar tersebut,,adalah jelas lagi lama kita hold kan lagi tinggi ROI dia..
Saya ada bagi hint dekat thread ini,,untuk optimuman OPM bukannya bermakna kita holdkan selama mungkin OPM tersebut akan membuahkan hasil yang optimum.. Read the rest of this entry »